Veranderingen

Als jarenlang iets op een bepaalde manier is gegaan kan het heel fijn zijn om daar eens even lekker een frisse wind door heen te blazen. Ik zie het als een storm die alle oude bruine blaadjes van de bomen blaast zodat er weer nieuwe knoppen aan de bomen kunnen komen waar prachtige bloesem uit zal groeien. Dit klinkt wel heel poëtisch he?! Maar zo gaat dit ook binnen de FMD. Er waait al een tijd een frisse wind door het bedrijf. We zijn heel positief gestemd en hebben ontzettend veel inspiratie. Iedere eerste maandag van de maand hebben we een werkoverleg. Tijdens dit overleg bespreken we onze nieuwe ideeën. Dit geeft zoveel power, dat we hierdoor weer vol op aan de slag gaan. We hebben met elkaar de afspraak gemaakt dat we elkaar blijven inspireren en motiveren. Want natuurlijk heeft iedereen wel eens een dipje. En dat mag. Alleen belangrijk is dat we elkaar zo snel mogelijk uit het dipje trekken. En dat doen we. Zo fijn!

We hebben al vele veranderingen doorgevoerd. Dit hebben we allemaal uitgebreid in de live besproken en in de nieuwsbrief vermeld. Dus check dit nog even als je nog niet op de hoogte bent.

Toch merken we dat we door de Corona crisis een beetje stil staan. Huisbezoeken kunnen niet plaats vinden (videobellen kan wel) en de workshops/infobijeenkomsten zullen uitgesteld worden. Het verloopt ook allemaal een beetje gek hier op kantoor. Ik en Bart werken altijd vanuit huis (kantoor aan huis) dus voor ons verandert er niet heel veel, maar voor Lisanne en Saskia is het best vreemd thuis te werken. Ze hebben thuis niet alle middelen die zij op ons kantoor wel hebben. Bovendien hebben ze hun kinderen ook nog eens thuis en dit kan best onrustig voor ze zijn. Maar desondanks hebben ze nog geen moment geklaagd. Iedereen past zich meteen aan, maakt er het beste van en dat vind ik echt geweldig om te zien.

We wensen jullie heel veel sterkte toe in deze gekke tijd!

‘Na regen komt zonneschijn’

 

Hoera onze eerste Blog!

Hoe het allemaal begon.

Op een dag zat ik (Marijn Smit) bij mijn moeder (Marion Dekkers) thee te drinken. Gewoon zoals moeders dat met dochters doen. Te kletsen over het leven, werk, school, vrienden enz. Ik zat in het laatste jaar van mijn opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening. Dus het gesprek ging vooral over mijn studie, stage en wat ik na mijn opleiding zou gaan doen. Waar zou ik gaan werken?

Mijn moeder was druk als freelancer. Ze werd gevraagd om grote projecten bij grote bedrijven te leiden. Zij gaf aan dat ze het niet heel erg meer naar haar zin had. Al nippend aan onze thee vertelde ik haar dat ik eigen baas wilde worden. Toen gooide ik het hoge woord er uit: “waarom gaan we niet samen een bedrijf opzetten?!”. Ik wilde niet voor een baas werken, mijn moeder was niet helemaal tevreden met haar huidige baan. Dus waarom niet?!

Zo gezegd, zo gedaan. We moesten eerst natuurlijk bedenken wat we wilden gaan opzetten. Mijn moeder had de financiële kennis en ik de maatschappelijke. Allerlei ideeën kwamen voorbij, maar al snel kwamen we uit op bewindvoering. We wilden mensen met financiële problemen helpen en ervoor zorgen dat ze zo snel mogelijk een goed financieel bestaan hebben. We kwamen al gauw op de naam Financiële en Maatschappelijke Dienstverlening.

Ik kan jullie vertellen… de weken, maanden en zelfs járen die vanaf die dag volgden waren leuk, spannend, leerzaam maar ook zeer hectisch. Al afstuderend, zwanger en zonder inkomen druppelden de cliënten aardig snel bij ons binnen. We hadden weinig ervaring, moesten alles nog leren, maakten organisatorisch  fouten en bluften ons een ongeluk. Op een houten stoeltje in de slaapkamer van mijn moeder hebben we bergen werk verzet. We hebben gebuffeld! S ’avonds, in het weekend. Geen vakanties, want we hadden een doel. We gingen ervoor! En natuurlijk hadden we soms ook onze moeilijke momenten, maar we gaven nooit op.

Nu ruim 13 jaar later staat ons bedrijf als een huis. Als een rots! Met zoveel kennis en ervaring die we hebben opgedaan kan ik wel oprecht zeggen dat we een goed bedrijf runnen. En nu is het moment aangebroken dat mijn lieve moeder, mijn lieve collega, mijn steun en toeverlaat met pensioen gaat. Met pijn in het hart zijn alle cliënten al overgedragen. Ik ga het bedrijf nu alleen voortzetten. Maar echt alleen ben ik natuurlijk helemaal niet. Want wat heb ik een super team om mij heen. Zij hebben het bedrijf ook vanaf het begin zien groeien. Heel trots ben ik op mijn lieve, loyale collega’s.

Er zullen wat dingen veranderen die jullie absoluut ten goede gaan komen. Afscheid nemen betekent ook dat er weer mooie nieuwe tijden aanbreken. We willen een frisse wind door het bedrijf laten waaien. We willen meegaan met de tijd. En we willen het jullie vooral zo leuk en fijn mogelijk maken! Daarover in een nieuwe blog meer!!