Hoera onze eerste Blog!

Hoe het allemaal begon.

Op een dag zat ik (Marijn Smit) bij mijn moeder (Marion Dekkers) thee te drinken. Gewoon zoals moeders dat met dochters doen. Te kletsen over het leven, werk, school, vrienden enz. Ik zat in het laatste jaar van mijn opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening. Dus het gesprek ging vooral over mijn studie, stage en wat ik na mijn opleiding zou gaan doen. Waar zou ik gaan werken?

Mijn moeder was druk als freelancer. Ze werd gevraagd om grote projecten bij grote bedrijven te leiden. Zij gaf aan dat ze het niet heel erg meer naar haar zin had. Al nippend aan onze thee vertelde ik haar dat ik eigen baas wilde worden. Toen gooide ik het hoge woord er uit: “waarom gaan we niet samen een bedrijf opzetten?!”. Ik wilde niet voor een baas werken, mijn moeder was niet helemaal tevreden met haar huidige baan. Dus waarom niet?!

Zo gezegd, zo gedaan. We moesten eerst natuurlijk bedenken wat we wilden gaan opzetten. Mijn moeder had de financiële kennis en ik de maatschappelijke. Allerlei ideeën kwamen voorbij, maar al snel kwamen we uit op bewindvoering. We wilden mensen met financiële problemen helpen en ervoor zorgen dat ze zo snel mogelijk een goed financieel bestaan hebben. We kwamen al gauw op de naam Financiële en Maatschappelijke Dienstverlening.

Ik kan jullie vertellen… de weken, maanden en zelfs járen die vanaf die dag volgden waren leuk, spannend, leerzaam maar ook zeer hectisch. Al afstuderend, zwanger en zonder inkomen druppelden de cliënten aardig snel bij ons binnen. We hadden weinig ervaring, moesten alles nog leren, maakten organisatorisch  fouten en bluften ons een ongeluk. Op een houten stoeltje in de slaapkamer van mijn moeder hebben we bergen werk verzet. We hebben gebuffeld! S ’avonds, in het weekend. Geen vakanties, want we hadden een doel. We gingen ervoor! En natuurlijk hadden we soms ook onze moeilijke momenten, maar we gaven nooit op.

Nu ruim 13 jaar later staat ons bedrijf als een huis. Als een rots! Met zoveel kennis en ervaring die we hebben opgedaan kan ik wel oprecht zeggen dat we een goed bedrijf runnen. En nu is het moment aangebroken dat mijn lieve moeder, mijn lieve collega, mijn steun en toeverlaat met pensioen gaat. Met pijn in het hart zijn alle cliënten al overgedragen. Ik ga het bedrijf nu alleen voortzetten. Maar echt alleen ben ik natuurlijk helemaal niet. Want wat heb ik een super team om mij heen. Zij hebben het bedrijf ook vanaf het begin zien groeien. Heel trots ben ik op mijn lieve, loyale collega’s.

Er zullen wat dingen veranderen die jullie absoluut ten goede gaan komen. Afscheid nemen betekent ook dat er weer mooie nieuwe tijden aanbreken. We willen een frisse wind door het bedrijf laten waaien. We willen meegaan met de tijd. En we willen het jullie vooral zo leuk en fijn mogelijk maken! Daarover in een nieuwe blog meer!!