Budgetbeheer

Heb je jouw schulden afgelost en zijn je financiën weer op orde? Je hebt geleerd om de verantwoordelijkheid te nemen voor jouw inkomsten en uitgaven. Je kunt nu een verzoek doen bij de rechter om het bewind op te heffen. De geldzaken worden dan weer overgedragen aan jou.

Om alles in één keer weer zelf te moeten doen, is voor sommige cliënten moeilijk. Vind je het prettig als FMD de komende periode met je meekijkt? met FMD budgetbeheer kijkt je vertrouwde begeleider met je mee. Zo voel je je veilig om stap voor stap je financiën op je te nemen.

Samen met je budgetbeheerder maak je een plan van aanpak. In duidelijke stappen bepalen jullie hoe je zelf het beheer weer op je neemt. Bijvoorbeeld door eerst maandgeld in plaats van weekgeld te laten uitkeren/ Of internetbankieren mogelijk te maken, om je eigen vaste lasten te regelen.

Je FMD budgetbeheerder kijkt tijdens deze periode met je mee. Hij ziet erop toe dat je bijvoorbeeld ook je toeslagen, kwijtscheldingen en belastingaangifte regelt. Natuurlijk kun je hierbij om ondersteuning vragen.

Gaat alles goed en heb je vertrouwen in je eigen kunnen? Dan kun je het budgetbeheer beëindigen. Hiervoor is geen tussenkomst van de rechter nodig. Alleen bestaande cliënten van FMD komen in aanmerking voor budgetbeheer.